rss
 • Még soha nem vettek ennyien részt magyar UFO kongresszuson

 • Share on Tumblr

  A várakozásoknak megfelelõen, hatalmas érdeklõdés mellett rendezték meg a szervezett magyarországi UFO kutatás jubileumi rendezvényét március másodikán, Budapesten, ahol egyszerre több rekord is született.

  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!

  Még soha ennyien nem vettek részt magyar UFO kongresszuson, még soha ennyi elõadó nem lépett pódiumra egyetlen nap alatt ebben a témakörben és még soha ekkora médiaérdeklõdés nem övezett egyetlen ilyen jellegû magyar rendezvényt sem.

  Az egymással párhuzamosan folyó elõadások egész nap telt ház elõtt zajlottak. Míg a kisteremben sokszor egy gombostût sem lehetett leejteni, addig a nagy terembe gyakran egyszerûen már be sem lehetett jutni.

  A szervezett magyar UFO kutatás két évtizedes évfordulóját ünneplõ nagyszabású rendezvényre az ország minden részébõl, de külföldrõl is sokan érkeztek látogatók. Pusztay Sándor, a konferencia házigazdája megnyitó beszédében kiemelte, ahhoz, hogy húsz esztendõvel ezelõtt létrejöhetett a hazai kutatókat tömörítõ legnagyobb szervezet, szükség volt az ózdi Ryufor, a debreceni HUFON, vagy a szegedi Ufo-Controll magas színvonalú munkájára is.

  Elõször a kilencvenes évek elején jelentkezett igény arra, hogy össze kellene fogni a hazai szakembereket és kisközösségeket, melyet 1993-ban már tettek követtek.

  Elsõ lehetõségként egy ufópárt létrehozásának gondolata merült fel, melyet a kecsegtetõ anyagi elõnyök ellenére végül elvetettek. Többen szerették volna, ha egy egyház keretein belül folyik tovább a jelenség hazai kutatása, de végül ez az elképzelés sem nyerte el a többség tetszését.

  Végül 1993 novemberében, Ózdon jött létre a Magyarországi UFO Kutató Kamara, amelyet közfelkiáltással hoztak létre az alapítók, csakhogy ezt a társasági formát jogi problémák miatt nem lehetett nyilvántartásba venni, ezért végül Magyar UFO Kutatók Egyesülete néven alakult meg az elsõ nagy átfogó hazai UFO-s szervezet.

  A kilenc órás kezdésre már teljesen megtelt a nézõtér, amely persze annak is köszönhetõ, hogy a szervezõk rendkívül színvonalas programot állítottak össze, köztük olyan elõadókkal, akiket még soha nem lehetett hallani a Magyar UFO Szövetség rendezvényein.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Meglepetéseket tartogatott a felrobbant aszteroida

  Meglepetéseket tartogatott a földi légkörben felrobbant aszteroida, amelynek maradványait az Amerikai Ûrkutatási Hivatal (NASA) kutatói elemezték.

 • Élénkebb a kísértetjárás Nagy-Britanniában

  Megélénkült a kísértetjárás Nagy-Britanniában az utóbbi 25 évben - legalábbis több brit vélt látni szellemet.

 • Az Opportunity marsjáró lett a vörös bolygó veteránja

  A Viking-1 rekordját átvéve az Opportunity marsjáró lett a vörös bolygón leghosszabb ideje mûködõ szerkezet.

 • A Földhöz hasonló bolygót észlelt a NASA

  A Földhöz hasonló nagyságú bolygóra bukkant galaxisunkban a NASA amerikai ûrkutatási hivatal.

 • Huszonötezer aszteroidát fedezett fel a NASA legújabb csillagászati mûholdja

  Huszonötezer korábban ismeretlen aszteroidát (kisbolygót) fedezett fel mûködése elsõ hat hónapjában az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) legújabb csillagászati mûholdja, a széles látószögû infravörös sugárzást felmérõ felderítõje - jelentette be a NASA.

 • Mélyhűtőben tárol UFO tetemet egy kínai férfi

  Mélyhűtőben tárol UFO tetemet egy kínai férfiA férfi szerint egy balesetben halt meg az idegen, ráadásul több helyen meg is égett, mert pont egy elektromos nyúlcsapdára zuhant. A rendőrség szerint átverés. Egy kínai férfi azt állítja, a háza közelében szenvedett baleset egy UFO, aminek a testét ő bizony hazavitte és betette a mélyhűtőbe. A férfi fotókat is készített a tetemről, amivel együtt pózol nagy vidáman, és ahova tudta, el is küldte. Mr. Li az UFO-t állítólag nem messze a Sárga-folyó partjáról találta, ami ráadásul egy elektromos nyúlcsapdába zuhant le az égból, így több helyen égési nyomok vannak a tetemen.

 • Felfalja bolygóját egy csillag

  Az univerzum eddig ismert legforróbb bolygóját falja fel épp egy csillag, bár az égitestnek még így is bõ tíz millió éve van hátra, mielõtt teljesen összefonódik csillagjával.

 • Kétszáz százalék, hogy van élet a Földön kívül

  Kétszáz százalék, hogy van élet a Földön kívülAnnak az esélye, hogy mikrobiológiai szinten létezik élet a Földön kívül, közel száz százalék - vélekedett a SETI igazgatója az USA képviselőházának bizottsága előtt a napokban. Kollégája szerint két évtizeden belül megtörténhet a nagy felfedezés, amennyiben nem zárják el a pénzcsapokat. - Az elmúlt ötven évben egyre csak gyűltek az arra utaló jelek, hogy az élethez szükséges feltételek és alkotóelemek gyakoriak és szinte mindenütt előfordulnak a galaxisunkban - mondta el Dan Werthimer, a SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence - földön kívüli intelligencia keresése) igazgatója a napokban Berkeley-ben az Egyesült Államok képviselőházának tudományos bizottsága előtt.

 • Különös fényjelenségek a Bugarach hegycsúcsnál - videó

  Különös fényjelenséget tapasztaltak pár napja a Bugarach hegycsúcson Dél-Franciaországban. A hiedelem szerint védelmet nyújt a maja naptár szerint idén december 21-én esedékes világvége elõl.

 • Több bolygón lehet élet, mint azt eddig hittük

  Komputeres modellek alapján a feltételezettnél sokkal több bolygón lehet élet - állítják brit tudósok, akik kutatásaikról az Aberdeeni Tudományos Fesztiválon számoltak be.

 • Már közel húsz kilométert tett meg a NASA marsjárója

  Már közel húsz kilométert tett meg az amerikai ûrhajózási hivatal (NASA) Opportunity nevû marsjárója, amelyet eredetileg 90 napos küldetésre terveztek, ennek ellenére már több mint 6 éve végez "földtani" vizsgálatokat a vörös bolygón.

 • Jeget talált a Marson a Phoenix

  Los Angeles, 2008. június 20., péntek (MTI/AP) - A tudósok szerint a NASA Phoenix szondája egyik legutóbbi talajmintával jeget hozott a felszínre - jelentették be a misszió illetékesei.

  A mûszerek fényképet készítettek a felhozott mintáról, amelyben kezdetben fehér erek voltak láthatók, a késõbbi felvételekrõl azonban eltûntek, mert a mintában lévõ jég elpárolgott  - adta hírül egy közleményben Peter Smith, a tucsoni Arizonai Egyetem munkatársa.

 • Több ember is látta az UFÓT Magdeburgnál

  Több szemtanú jelentett titokzatos égitestet Magdeburg térségébõl Németországban.

 • Orotdox karácsony a Nemzetközi Ûrállomáson

  Moszkva - Három karácsonyfával és pihenéssel ünnepelte a Nemzetközi Ûrállomás személyzete az ortodox karácsonyt. Az egyik fa 40 centiméteres, és a szolgálati modulban áll, egy másik pedig az amerikai részben van. A harmadik fa csupán festett, és a szolgálati modul falát díszíti.

 • Ismeretlen életformát találtak az Antarktiszon

  Sosem látott baktériumra bukkantak orosz kutatók az antarktiszi Vosztok-tóból vett mintákban. Az új életforma egyik ismert baktériumcsoportba sem sorolható be. Több mint egy évtizednyi, megszakításokkal tarkított fúrás után, az orosz antarktiszi expedíciónak tavaly sikerült áttörnie az antarktiszi Vosztok-tó 3720 méter vastag jegét, és vízmintát vettek a tóból. A kutatók elsõ eredményeirõl az orosz RIA hírügynökség számolt be.

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!