rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Tolonganak az amerikai múzeumok a kiselejtezett ûrsiklókért

 • Share on Tumblr

  Alig tért vissza utolsó küldetésérõl az Atlantis ûrsikló, az amerikai múzeumok között máris ádáz verseny kezdõdött azért, hogy elnyerjék a három kiselejtezésre ítélt ürrepülõgép elhelyezésével járó megtiszteltetést és anyagi forrásokat.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  loading...
  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!

  "Semmi kétség: kemény a küzdelem" - közölte Bill Moore, a floridai Kennedy Ûrközpont fogadócentrumának igazgatója. A központ egyike annak a 21 pályázó intézménynek, amely szívesen vállalkozna arra, hogy kiállítsa és megõrizze az utókornak az Atlantist, a Discoveryt vagy az Endeavourt.

  Az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) bejelentette, hogy átadja a történelemnek ezeket az ûrsiklókat, körülbelül egy évvel az Endeavour utolsó, novemberi útja után, hacsak nem kell meghosszabbítani az ûrrepülõgépek küldetését.

  "Hiába mondják a NASA-ban vagy az ûriparban, hogy az ûrsiklóprogramot megtoldhatják, ha a jelenlegi hivatalos diskurzus szerint az ûrsiklókat az év végéig nyugdíjazni fogják" - mondta Valerie Neal, a washingtoni Nemzeti Légi- és Ûrmúzeum kurátora.

  A Discoveryt, a legöregebb ûrsiklót, amely 39 küldetést teljesített a világûrben, már odaígérték ennek a múzeumnak, de az Atlantisról és az Endeavourrõl még nincs döntés - jelezte John Yembrick, a NASA szóvivõje. "A mintegy húsz ajánlatnak körülbelül a fele fajsúlyos" - állította Valerie Neal.

  Az ohiói légvédelmi fegyverek múzeuma is benne van a "lutriban", hangosan és hevesen követeli magának az Atlantist. Tizennyolc asztronauta levélben kérte a NASA-tól, hogy az ûrsikló ezt a múzeumot választhassa végsõ otthonának, mert az intézmény "döntõ szerepet játszott az ûrsiklóprogram kitalálásában, fejlesztésében és finanszírozásában" - hangsúlyozták az ûrhajósok.

  A New York-i légi múzeum, az "Intrepid" is harcba szállt, akárcsak a NASA két látogatóközpontja, a texasi Johnson ûrközpont és a floridai Kennedy Ûrközpont, amelynek jó esélye van az Atlantis megszerzésére az amerikai média szerint.

  A chicagói Adler planetárium és a seattle-i ûrmúzeum is ábrándozik egy ûrsiklóról, dacára annak, hogy a "belépõjegy" nem kevesebb mint 28,8 millió dollárba kerül. "Ez nem az ûrrepülõgép ára, az, mondhatni, ingyen van, hanem a csomagolás és a szállítás költsége" - mondta tréfásan Valerie Neal. A NASA az ûrsikló átadási árát 42 millió dollárról szorította le 30 millió dollár alá. Ebben az összegben benne van a mérgezõ fûtõanyag minden nyomát eltüntetõ, 20 milliós takarítási költség, továbbá az a 8-9 millió dollár, amennyiért felrakják a monstrumot egy Boeing 747-es hátára és elfuvarozzák.

  A versengésbõl pénzügyi okok miatt kimaradt chicagói természettudományi múzeum azonban úgy kalkulált, hogy az elhelyezéssel járó tényleges kiadások 80 millió dollárral terhelik meg egy-egy befogadó intézmény költségvetését.

  Washingtonban a légi és ûrmúzeum már tudja, hogy a Discoveryt az Enterprise ûrrepülõgép helyén fogja kiállítani egy toldaléképületben, a városon kívül - közölte Neal, mivel a város központjában álló épületben nem tudnak ilyen terjedelmes gépet elhelyezni. A Discoveryért cserébe a múzeum vissza fogja adni a NASA-nak az Enterprise ûrrepülõgépet, a legrégibbet az összes közül, hogy azután egy másik múzeumnak adományozhassák.

  A világûrben soha nem járt Enterprise lenne a vigaszdíj? "Dehogy, az Enterprise még mindig egy kitüntetés, mert a történelem dicsõ részének hordozója, az elsõ ûrrepülõgép, amelyet valaha építettek, amely életet adott az ûrsiklóprogramnak" - mondta a washingtoni múzeum kurátora.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 2012: Anális szondán érkezik az armageddon

  Milyen érzés lehet 12 évesen nap mint nap úgy elindulni az iskolába, hogy az ember tudja, biztosan a gúnyolódók céltáblájává válik, csak mert az apját annak idején elrabolta és análisan megszondázta néhány idegen lény? Erre és még sok más fontos kérdésre ad választ Whitley Strieber magyarul most megjelent könyve, a 2012 – Háború a lelkekért.

  Ha a hollywoodi propagandagépezet ármánykodásától kábán meglátnak a könyvesboltban egy 2012 címû kötetet, borítóján egy éppen felrobbanó piramissal, vigyázzanak vele, mert semmi köze az azonos címû filmhez.

 • Népszavazás az ufókutató központról

  Jeff Peckman amerikai önkéntes UFO szakértõ UFO kutató központot akar létrehozni az adófizetõk pénzébõl szülõvárosában a Colorado állambeli Denverben. Ehhez népszavazást akar kierõszakolni.

 • Az öreg halász és az UFO

  Egy orosz halász azt állítja, többször látott egy földönkívüli lényt, és mindannyiszor az alkoholhoz kellett nyúlnia.

 • Ufó-riadó Wiesbadenben

  50 világító botocskával felszerelt léggömb a hesseni Wiesbadenben ufó-pánikot váltott ki. Miután számos aggódó polgár „villogó fényeket” jelentett, még a rendõrségi helikopter is felszállt. Igaz, nem sikerült más bolygóról érkezett élet bizonyítékára lelnie.

 • Több bolygón lehet élet, mint azt eddig hittük

  Komputeres modellek alapján a feltételezettnél sokkal több bolygón lehet élet - állítják brit tudósok, akik kutatásaikról az Aberdeeni Tudományos Fesztiválon számoltak be.

 • Anettka egy UFO?

  A TV2 Aktív címû mûsora csütörtök este interjút mutatott be egy békéscsabai asszonnyal.

  Mária a kereskedelmi csatorna kamerái elõtt láthatatlan földönkívüliekkel beszélgetett, méghozzá természetesen UFO-nyelven. Azt is elárulta, hogy õ bizony a kommunikáción kívül szexuális viszonyba is gyakran keveredik az ûrbõl jött látogatókkal.

 • Ez a bolygó lesz az új Föld?

  Lakható bolygóra bukkantak svájci tudósok a Naprendszeren kívül. Az egyelõre még névtelen planétán a földihez hasonló körülmények uralkodnak, s merész tudósok már azt feltételezik, hogy élet is lehet rajta.

 • Robotot és ûrhajóst készül a Holdra küldeni Japán

  Tokió - 2020-ig egy robotot, 2030-ra pedig már egy asztronautát készül a Holdra küldeni Japán - derült ki a kormány pénteken nyilvánosságra hozott jelentésébõl.

  A kínaiak elsõ ûrsétája és az indiaiak által tavaly bejelentett elsõ robotizált ûrmisszió után az ázsiai országok között folyó világûrhódító verseny legújabb résztvevõje Japán lett.

 • Zuhanórepülésben támadott az UFO

  Halálra rémített egy idõs ausztrál házaspárt egy UFO : az azonosítatlan repülõ tárgy eget rengetõ zajjal zúgott el felettük, amikor éppen hazafelé tartottak az autópályán.

  A 70 éves Lawrie Fuchs és egy évvel fiatalabb felesége, Gwen állítja: egészen közelrõl látták az UFO -t, amely "zuhanórepüléssel" szállt el az autójuk mellett, amikor Queenslandbõl tartottak hazafelé.

 • UFO támadás Tadzsikisztánban?

  Repülõ csészealjat filmezett le egy tádzsik fiú a közép-ázsiai ország északi részén fekvõ Khujand városában – számolt be a RIA Novosztyi. Többen is látták a furcsa égi jármûvet, azonban egyedül a kilencedikes Bahtovar Khursedzodnak sikerült lefilmeznie a földönkívülinek vélt jármûvet.

 • Újabb becsapódás a Jupiteren

  Újabb "találat" érte a Jupitert: az errõl tanúskodó villanást egy ausztrál csillagász kapta lencsevégre.

 • Hiteltelen idegenek

  Hiteltelen idegenekVannak témák amelyek annyira le vannak járatva, hogy ha kiderülne, hogy alaptalan volt a kételkedés, akkor sem hinné el senki. Az egyik ilyen kedvencem az UFO kérdés. A kilencvenes évek elején nagy reneszánszát élő áltudomány mára gyakoraltilag közröhej tárgyává vált. Emlékszem akkoriban még a médiák is komoly érdeklődést mutattak a téma iránt. Aztán megjelentek a komolytalanabbnál komolytalanabb észlelések, találkozások, sőt mi több elrablások is. Söröskupakok okozta kerek sebeket mutogattak mint valami megdönthetetlen bizonyítékot a kapcsolatfelvételre.

 • Kitiltják az ûrbõl a szilikonmellû nõket

  Megtiltanák a szilikon mellû nõk utazását a Virgin ûrjáraton, mert félõ, hogy az implantátumok a kabinban uralkodó nyomás miatt megnõnének és szétrobbannának - írta a Sun.

 • Minden eddiginél pontosabb térhatású Föld-térkép készülhet

  Minden eddiginél pontosabb háromdimenziós földfelszíntérképek készülhetnek német ikermûholdakkal, amelyeknek utolsó elemét, a TanDEM-X megfigyelõmûholdat a kazahsztáni Bajkonurból lõtték fel.

 • Ufót látott a vadászpilóta - videó!

  Ufót látott a vadászpilóta - videó!A vadászpilóta bevetés közben egy furcsa - azonosítatlan - repülőt látott. Elsőre a repülő előtt lebegett, majd néhány pillanat múlva a repülő mögé került. Olyan gyorsan történt mindez, hogy az egészről csupán néhány másodpercnyi felvétel készült a vadászrepülő fedélzeti kamerájával. A rendszeresen felbukkanó UFO -k kapcsán az országok védelmi szolgálatai, a honvédelmi szervek, a titkosszolgálatok sem adnak ki semmilyen közleményt sem. Vajon hogyan és mi történik egy - egy ilyen ufo észleléskor?

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

loading...
Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!