rss
 • Az ufók és a titokzatos skatulya

 • Share on Tumblr

  Milánó - Olaszországban film készül egy férfiról, aki állítása szerint 30 éve kapcsolatban áll a földönkívüliekkel.

  Az 54 éves Pierfortunato Zanfretta volt rendõr fõszereplõje, ugyanakkor áldozata is egy történetnek, amely miatt egyesek megkérdõjelezik épelméjûségét, mások pedig hisznek benne.

  loading...
  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!

  Éjszaka járõrözött azon a bizonyos téli éjszakán 1978-ban egy Genova környéki helységben, amikor megtámadta "két hatalmas, háromméteres zöld lény". Miután a földre teperték, elvesztette eszméletét. A kollégák találták meg sokkos állapotban, teste a hideg ellenére forró volt és szolgálati kocsijának motorja is meleg volt. Mellette a gyepen köralakban kiégett a fû és különös lábnyomokat is tudtak rögzíteni. Érdekes, hogy azon az éjszakán több mint ötven ember jelezte a rendõrségnek, hogy furcsa fényjeleket látott.

  Ez az eset Zanfrettával tízszer ismétlõdött meg. Egy alkalommal jármûvétõl 20 km-re találták meg, akkor is sokkos állapotban volt. Az egyik elrablása után azt mondta: megtudta, hogy a földönkívüliek Spanyolországból érkeztek. Másnap a lapok arról számoltak be, hogy Madridban ufókat láttak.

  Akárkik legyenek is a titokzatos lények, 27 éve békén hagyják. Bár Zanfretta azt állítja, hogy "pórázon tartják", valamit beültettek a tarkójába és kapott egy dobozt, benne egy átlátszó gömbbel, a gömbben egy aranyszínû piramissal. Havonta egyszer ki kell nyitnia a skatulyát egy csak általa ismert és elérhetõ helyen.

  A volt rendõrrel annak idején interjút készített több televíziós csatorna. "A Zanfretta-ügy" címmel könyvet írt esetérõl Rino Di Stefano újságíró. Szakorvosok vizsgálták anélkül, hogy perdöntõ diagnózist tudtak volna adni róla.

  A rejtélyes ügy most újra a figyelem központjába került, a filmen kívül két okból. 2007-ben Zanfretta alávetette magát egy CT-vizsgálatnak, amely újra kimutatta a tarkójában azt a duzzanatot, amely már látható volt elsõ "elrablása" után, 1979-ben készített röntgenfelvételen is. Ez ugyan az orvosok szerint "nem releváns", lehet, hogy mindig is ott volt, bár ezt korábban is éreznie kellett volna.

  A másik ok, hogy 2008 elején a skatulyában változás történt. "Tudomásomra hozták, hogy ha a benne lévõ hat jelzõgomb felgyullad, hamarosan történik valami. A folyamat januárban elkezdõdött. A hetediket nekem kell megnyomni és akkor visszatérnek és megnyilvánulnak a világ elõtt" - nyilatkozta a Corriere della Sera címû olasz lapnak Zanfretta.

  Az ufológusok izgatottan várják a fejleményeket.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ufóhalat fogtak Kínában

  Egy földalatti barlangi tóban eddig ismeretlen halfaj egyedeire bukkantak. Csõrszerû, piros szájuk, és vékony bajszuk van, tehát meglehetõsen csúnyák szegények.

 • Túljelentkezés volt az ESA ûrhajósfelvételin

  Bécs - Több mint kilencezren - egész pontosan 9016-an - jelentkeztek ûrhajósnak az Európai Ûrügynökség (ESA) felhívására.

  Az ügynökség keddi közlése szerint legtöbben Franciaországból (1918), Németországból (1833) és Olaszországból (966) pályáztak. Ausztriából 218-an jelentkeztek.

 • Fura forgócsillagot fedeztek fel amatõr csillagászok

  Fura "forgócsillagot", egy szokatlan pulzárt fedezett fel három amatõrcsillagász, egy amerikai informatikus-házaspár, Chris és Helen Colvin az Iowa állambeli Amesbõl, valamint Daniel Gebhardt, a Mainzi Egyetem rendszergazdája.

 • Aszteroidák ütközését fotózta a Hubble

  Aszteroidák ütközését fotózta a Hubble ûrteleszkóp, kutatók szerint elõször sikerült rögzíteni ilyen égi jelenséget.

 • Újabb becsapódás a Jupiteren

  Újabb "találat" érte a Jupitert: az errõl tanúskodó villanást egy ausztrál csillagász kapta lencsevégre.

 • 464 fokos víz a mélyben

  Az Atlanti-óceán közepén, az Egyenlítõtõl kissé délre német geológusok felfedezték az eddigi legmelegebb folyékony vizet a Földön: az óceán közepén húzódó hegyháton háromezer méteres mélységben két hidrotermális forrás, úgynevezett fekete füstölõ akár 464 Celsius fokos vizet is képes kibocsátani.

 • Felfalja bolygóját egy csillag

  Az univerzum eddig ismert legforróbb bolygóját falja fel épp egy csillag, bár az égitestnek még így is bõ tíz millió éve van hátra, mielõtt teljesen összefonódik csillagjával.

 • Gammasugarak a kozmoszból

  Madrid - A kozmosz átlátszóbb, mint ahogy azt a csillagászok hitték. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy nemrég egy nagyon távoli, 5 milliárd fényévre lévõ galaxisról induló gammasugarakat észlelt a Magic nevû, a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén mûködõ különleges teleszkóp, amely mellett több spanyol kutató is dolgozik.

 • Ég veled, ûrsikló!

  Magyar idõ szerint péntek délután 17 óra 29 perckor a floridai Kennedy Ûrközpontból útnak indult az Atlantis ûrrepülõgép a Nemzetközi Ûrállomásra, kezdetét vette az STS-135 kódjelû küldetés. A következõ napokban a helyszínrõl követjük a misszió fejleményeit, egyelõre maga a start a legnagyobb újság. Az STS-135 ugyanis a legeslegutolsó ûrsiklóküldetés, több ilyen nem lesz, az ûrrepülõgép-flotta harminc év után nyugdíjba vonul. A NASA büszkén tekint vissza az elmúlt három évtizedre, pedig kétségtelen, hogy az ûrsiklóprogramnak voltak sötét napjai és be nem váltott ígéretei.

 • Gatyaszagteszt az ûrben

  Houston - Alsógatyája szagtalanságát teszteli az ûrben a Nemzetközi Ûrállomás elsõ japán vendége, de egész alsóruházata is vizsgázik.

 • Jég a Marson: a tudósok is ledöbbentek

  Vízjeget észlelt a vörös bolygó körül keringõ Mars Reconnaissance Orbiter szonda számos becsapódás okozta kráterben a bolygó sarkvidéke és egyenlítõje közötti félúton. Ez az elsõ alkalom, hogy jeget találtak ennyire közel a felszínhez a bolygó délebbi területein.

 • UFO-k röpködtek a Discovery legénysége szerint?

  Egy ismeretlen eredetû repülõtárgyra és egy kidudorodásra lettek figyelmesek a Discovery amerikai ûrrepülõgép asztronautái - közölte pénteken a NASA.

  Az amerikai ûrkutatási hivatal beszámolója szerint a leszállásra készülõ legénység tagjai az utolsó ellenõrzõ vizsgálatok során azt vették észre, hogy egy 30-45 centiméter hosszú négyszögletes tárgy úszik hajójuk hátsó része felõl a jobbszárny felé.

 • Vulkáni hamut fedeztek fel a Marson

  Vulkáni hamut fedeztek fel a Marson - közölte a Német Légi és Ûrhajózási Központ (DLR) szerdán.

 • Újra az eget kémleli a légierő a sok bejelentés miatt

  Újra az eget kémleli a légierő a sok bejelentés miattPeruban a légierő öt év szünet után kémleli újra az eget a rendkívüli jelenségekről és objektumokról érkező bejelentések miatt. Az egyre-másra érkező bejelentések miatt Peruban a légierő újra irodát nyitott a rendkívüli égi jelenségek és objektumok megfigyelésére. Az irodát, a DIFAA-t eredetileg 2001-ben alapították, és öt évvel ezelőttig működött. A program vezetője, Julio Vucetich ezredes szerint a mostani irodanyitás oka, hogy sokan csak azért nem fordulnak a hatóságokhoz ha ufót észlelnek, mert félnek, hogy őrültnek nézik vagy kinevetik őket.

 • Ufódiplomácia

  David Hudson phoenixi nagybirtokos a Yuma-völgyben él, és inkább kedveli a lovaglást, mint a szerves kémiát. Ezért aztán, amikor birtokán vulkáni eredetûnek vélt kõzeteket talált, a Cornell Egyetemhez fordult, és 22 ezer dollárért megtudta, hogy legelõin a marhái a vas-szilícium-dioxid-alumínium összetételû meteoritoknak köszönhetõen gyarapodnak jobban, mint a szomszédok állatai.

loading...
Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!