rss
 • Összeesküvés-elmélet az idõjárás manipulálása?

 • Share on Tumblr

  Összeesküvés-elmélet: Olyan elmélet, amirõl nem, vagy csak mint nevetség tárgya hallasz a tévében. Jellemzõen olyan embereket foglalkoztat, akik kevesebb tévét néznek NÁLAD! 1951 óta mûködõ projekt, melynek célja az idõjárás módosítása.

  Ki, miért, hogyan, mikor, milyen célból akarja módosítani az idõjárást? Mezõgazdasági, ipari, hadászati vagy egyéb célból?!

  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!


  Az utóbbi napok hírei újabb löketet adtak az idõjárás manipulálásáról szóló, úgynevezett „összeesküvés-elméleteknek”. Oroszországban az eddigi adatok szerint 150-en haltak meg egy hirtelen bekövetkezett áradás miatt. Az események annyira gyorsan zajlottak le, hogy a helyi hatóságoknak nem volt ideje figyelmeztetni a lakosságot – ráadásul a katasztrófa éjjel történt, mikor mindenki aludt. Sokan álmukban fulladtak meg, és miközben még az áldozatok száma sem biztos, terjedni kezdtek a mondvacsinált elméletek. Ezek az elméletek azt állítják, hogy az Oroszországban történõ természeti katasztrófák (különösen a fent említett áradás) amiatt történnek, mert az orosz vezetés nem veszi figyelembe az Egyesült Államok felszólításait, miszerint ne támogassák a szír kormányt – és emiatt az amerikai fél az idõjárást manipuláló fegyverekkel (a civil halottakkal) zsarolja az orosz vezetést, hogy a tömeges, ártatlan halálesetek láttán az megváltoztassa álláspontját.

  Nem a szokványos összeesküvés-elméletrõl van szó, ugyanis nem hírnévre vágyó, az élet más területén kitörni nem tudó személyek terjesztik ezt a vádat, hanem az orosz politikai elit egy része és tisztségüket ma is betöltõ katonai szakértõk. Így nem azon kell elgondolkozni, hogy összeesküvés-elmélet-e az Oroszország ellen zajló klímaháború, hanem hogy a nyugati elleni ellenségkép-gyártásról, vagy valós hadmûveletekrõl van szó. A szíriai konfliktus kezdetét követõen a RIA Novosztyi hírt adott azokról az orosz szakértõkrõl, akik szerint az idei (tavalyi) feltûnõen kegyetlen szárazság Oroszországban annak köszönhetõ, hogy az Egyesült Államok Oroszországon teszteli az idõjárás manipulálására létrehozott katonai fejlesztéseit. Gueorgi Vasziliev, a moszkvai Lomonoszov Egyetem fizika tanszékének professzora a Komsomolskaya Pravda újságnak adott interjújában kifejtette: érdekes összefüggés, hogy a természeti katasztrófák száma ugrásszerûen növekedik, mióta 1997-ben az Egyesült Államok a HAARP rendszereit mûködésbe helyezte. A RIA Novoszty információi szerint több orosz katonai szakértõ is annak adott hangot, hogy a HAARP egy geofizikai fegyver, és ha nem így lenne, az USA nem áldozott volna rá két évtizedet, és nem fektetett volna 250 millió dollárt pusztán a magas frekvenciájú rádióhullámok kutatásába.

  A hírügynökség szerint Nyikolaj Karavayev, korábban a hadsereg alkalmazásában lévõ meteorológus is annak adott hangot, hogy az Egyesült Államok olyan, a klímát manipuláló eszközök kifejlesztésén dolgozik, amit fel tud használni az orosz gazdaság meggyengítésére. Az õ kijelentései szerint az Egyesült Államok által felbocsátott X-37B egy olyan katonai eszköz, ami alkalmas nagy-kapacitású lézerfegyverek hordozására, és így helyi szinten olyan jelenséget elõidézni, mint elviselhetetlen hõség a célpont nagyvárosok határain belül, vagy aszályok a célpont ország egy-egy térségében. Ezzel összefüggésben a meteorológus azt is megemlítette, hogy a szakmabéliek semmivel nem tudják magyarázni a Moszkvában és több európai nagyvárosban tapasztalható indokolatlanul nagy hõséget. A témában élénk vita bontakozott ki, az interjú megjelenését követõen Vlagyimir Lapshín, az Alkalmazott Geofizika Intézet igazgatója ésszerûtlennek nevezte ezeket az elméleteket, mondván, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban is elviselhetetlen hõség van – de az elmélet támogatói arra hivatkoznak, hogy a jelenséget õ sem tudja érdemben megmagyarázni.

  Tény, hogy az orosz gazdaság hatalmas veszteségeket szenved az ország központi részén egyre gyakrabban bekövetkezõ szárazságok miatt. Mikor a téma berobbant a köztudatba, országos szinten a termés 20%-a elpusztult, ami az élelmiszerárak ugrásszerû növekedéséhez vezetett. Alexei Kokorin, a „Klíma és Gazdaság az Energiaszektorban” program vezetõje is kijelentette, hogy „nem véletlenszerû természeti jelenségekrõl van szó, és a helyzet csak rosszabbodni fog”. Õ Berzinszki egy könyvére hivatkozott („Két Korszak Közt”), ami többek közt azt is említi, hogy az idõjárás nem csak a társadalmi, hanem a gazdasági rendszerekre is erõteljes hatást gyakorol – bár Berzinszki fõként a „globális felmelegedésre” hivatkozott. Több szakértõ is Kokorin mellé állt ebben a vitában, a University of Ottawa (Kanada) gazdaságtudományi professzora, Michel Chossudovsky is azt hangoztatta, hogy a klímaváltozás nem ipari tevékenység eredménye, hanem részben új típusú „nem-halálos” fegyverek kifejlesztésének köszönhetõ. Az Egyesült Államok régóta kutatja az idõjárás manipulálásának lehetséges módszereit, így nehezen lehet véletlennek nevezni, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma. Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot egy olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökõárak elõidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínûsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvõ száma az eszköz „finomhangolásának” tudható be.

  Ha ez mind összeesküvés-elmélet kategóriába esik, akkor a Föld legnépesebb országának államvezetése is összeesküvés-elméleteket gyárt. Kínában ugyanis állami hivatal van mûködésben az idõjárás manipulálásának feladatával: a Pekingi Idõjárás-módosító Hivatal az országos meteorológiai szolgálat alá tartozik, és a Peking körüli területek idõjárás-kontrolljáért felelõs. A Pekingi Idõjárás-módosító Hivatal egy 37000 embert foglalkoztató állami szerv, amely az állami statisztikák szerint 1995 és 2003 között 7,4 billió köbméter esõt hozott létre az egyébként szárazság által sújtott területeken, nagyban növelve így az élelmiszeripar termelékenységét. A hivatal fõként felhõképzéssel és a pusztító viharok elhárításával foglalkozik, de ellensúlyozták már több olyanhomokvihar hatásait is, ami egyébként 300000 tonna homokot hagyna maga után a nagyvárosban. A hivatalnak a nyári hõség enyhítése is feladata a nagyobb városokban, hogy így országos szinten csökkentsék az áramfogyasztást, ami így a kínai gazdaságnak közvetlen megtakarítást jelent.

  Míg a pekingi kormány és 1356 millió kínai büszke lehet az idõjárás-módosító hivatal létére és tevékenységére, aminek polgári feladatkörei általánosan ismertek, nyugaton az idõjárás manipulálása önmagában is összeesküvés-elméletnek számít, és a nyugati kormányok nem is hozzák nyilvánosságra az ezen a téren elért eredményeket. Viszont az ENSZ egy határozata tiltja az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazását, ami arra utal, hogy a nyugati kormányok nagyon is tudatában vannak annak, hogy vannak idõjárás módosító technológiák és ismerik azok katonai felhasználási lehetõségeit. 1975-ben az Egyesült Államok és Kanada egyezményt kötött arról, hogy bármilyen jellegû idõjárás módosító tevékenység esetén értesítik és információval látják el a másik felet. Az Egyesült Államok már a hetvenes években áttörést érhetett el az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazása terén, mert 1977. május 18-án Genfben az ENSZ közgyûlés határozott az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazásának és bármilyen ellenséges felhasználásának tiltásáról. A határozat 1978. októberében lépett érvénybe, az Egyesült Államok elnöke 1979. december 13-án ratifikálta. Miközben a nyugati lakosság azt hiszi, hogy az idõjárás módosítása összeesküvés-elmélet, nyugaton külön intézményrendszer alakult ki ezen a téren, kezdve a lehetséges módszerek kutatásait folytató szervezetektõl a tevékenységet ellenõrzõ Észak-Amerikai Államközi Idõjárás-módosító Tanácsig. Ez a titkolózás érthetõ, mivel a nyugati országok láthatóan nem az emberek életét akarják megkönnyíteni a legújabb fejlesztésekkel, hanem sokkal inkább a katonai felhasználás terén érdekeltek.

  Az oroszországi események kapcsán újból az Egyesült Államok került a középpontba. Hogy az USA valójában mennyit költ az ilyen jellegû fegyverek fejlesztésére, arról nincs hivatalos adat, ugyanis a hivatalos költségvetés csak a jéghegy csúcsa, a 70-es éveket követõen rengeteg magánvállalat kapcsolódott be a kutatásokba, így az ilyen célra költött összeg mondatni ellenõrizhetetlen. Így a kérdés nem az, hogy az erõsen iparosodott országok kormányainak birtokában vannak-e ehhez hasonló fegyverek, hanem az, hogy a NATO gyarmatosító háborúit elõkészítõ új típusú hadviselés során alkalmazott eszközök milyen természeti jelenségeket fognak rászabadítani az olyan kisebb országokra, melyeknek nincsen se rálátása, se befolyása ezekre a tevékenységekre. Így Oroszország és Kína felelõssége ezen a téren különösen nagyfokú, ugyanis azoknak az országoknak, akik be tudnak avatkozni ezen a téren, nem az a felelõssége, hogy a nyugati félnél sokkal hatásosabb, sokkal pusztítóbb fegyvereket állítsanak elõ, hanem hogy külsõ beavatkozással eltávolítsák a nyugati országok vezetésébõl a teremtett világot leigázandó területként, a tudományt játszótérként kezelõ cionista-szabadkõmûves elitet. Ez nem csak a magas szinten iparosodott országok, hanem minden, egészséges létszemléletû nemzet érdeke, és ezen a téren az érdekeink megegyeznek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Délebbre hozhatják az északi fényt a napviharok

  Délebbre hozhatják az északi fényt a napviharok - állítják az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) szakemberei.

 • Alkotmány az ûrbe

  Az Unió dokumentumát az ufók is olvashatják

  Úgy döntött az Európai Bizottság, hogy a világûrbe is juttat egy példányt az Európai Unió tavaly aláírt alkotmányos szerzõdésébõl. Günter Verheugen alelnök pénteken adja át a szöveget EU-tagországokból érkezõ ûrhajósoknak, az EU ûrhajózási hetének megnyitása alkalmából. A bizottság azt kéri az asztronautáktól, hogy legközelebbi útjukon vigyék magukkal a dokumentumot az ûrállomásra.

 • Hihetetlen! Ufó ragadott magával egy tehenet - fotóval

  Amint egy fiatal pár, Sergio és Laura az argentínai Puerto Gaboto határában sétálgatott egy folyóparton, félelmetes jelenet szemtanúi lettek.

 • Titkolják az ufók létét?

  A hatóságok - korábbi ígéreteik ellenére - nem árulnak el semmit, így a kíváncsiak csak találgathatnak.

 • Újra az eget kémleli a légierő a sok bejelentés miatt

  Újra az eget kémleli a légierő a sok bejelentés miattPeruban a légierő öt év szünet után kémleli újra az eget a rendkívüli jelenségekről és objektumokról érkező bejelentések miatt. Az egyre-másra érkező bejelentések miatt Peruban a légierő újra irodát nyitott a rendkívüli égi jelenségek és objektumok megfigyelésére. Az irodát, a DIFAA-t eredetileg 2001-ben alapították, és öt évvel ezelőttig működött. A program vezetője, Julio Vucetich ezredes szerint a mostani irodanyitás oka, hogy sokan csak azért nem fordulnak a hatóságokhoz ha ufót észlelnek, mert félnek, hogy őrültnek nézik vagy kinevetik őket.

 • Ufó robbant vagy sem?!

  bevezeto

 • Csillaggyárat fedeztek fel amerikai ûrteleszkópok

  Washington - Valóságos csillaggyárat fedeztek fel amerikai csillagászok két ûrteleszkóp segítségével. A Föld körül keringõ Hubble és a Spitzer ûrtávcsövek ugyanis egy olyan távoli galaxis, vagyis csillaghalmaz nyomára bukkantak, amely évente mintegy 4 ezer csillagnak ad, illetve adott életét. A múlt idõ ebben az esetben azért indokolt, mert ez a csillaghalmaz tõlünk 12,4 milliárd fényévre van (volt?), vagyis a most észlelt jelenségek tulajdonképpen ennyi idõvel ezelõtt történtek, csak hát a fény sebességével (másodpercenkénti 300 ezer kilométer) száguldó, létezését, vagy egykori létezését tanúsító jelei mostanra érkeztek meg hozzánk.

 • A NASA-nak a lakható bolygók kutatására kell összpontosítania

  Az ûrkutatás finanszírozásának prioritásaira javaslatot tevõ amerikai tudományos testület annak a 1,6 milliárd dolláros ûrteleszkópnak a megépítését szorgalmazza, amely a lakható bolygók és így a földönkívüliek megtalálásában játszhat kulcsszerepet.

 • Tényleg gyíkot fotózott az űrszonda a Marson?

  Tényleg gyíkot fotózott az űrszonda a Marson?Egy internetes ufófigyelő észrevett egy eddig beazonosítatlan lényt, ami a Mars Curiosity felvételén látható.Hatalmas érdeklődés övezi a Mars Curiosity útját. A felderítő eszköz lassan egy éve folyamatosan képeket küld a Földre, az idegen bolygóról és most úgy tűnik, sikerült végre egy élőlényt is lefotóznia. Egy földönkívüli jelenésekre szakosodott oldal egyik bloggere fedezte fel azt a képet, amelyen egy eddig nem azonosított lény látszik. Formájából ítélve hüllő lehet, ha egyáltalán valami köze van az élő organizmushoz...

 • Öngyógyító burkolat az ûrhajóknak

  Az ûrhajók burkolatán a felszálláskor vagy a világûrben szerzett sérülések autonóm javítására képes burkolat kifejlesztésén dolgoznak a Brisztol egyetem kutatói, az európai ûgyügynökség (ESA) megbízásából. Az elképzelés szerint a burkolatot alkotó szövetbe üreges apró üvegszáldarabokat kevernek, amelyek alig 60 mikrométer hosszúak és 30 mikrométer vastagok.

 • A következõ amerikai ûrturista apja nyomdokaiba lép

  Csillagváros - Richard Garriott texasi számítógépjáték-fejlesztõ, aki októberben utazik a Space Adventures szervezésében a Nemzetközi Ûrállomásra, apja nyomdokaiba lép: a kedves papa, Owen Garriott ugyanis a hetvenes-nyolcvanas években - természetesen hivatásos asztronautaként - kétszer is repült a világûrben.

 • Vizeltetett munkaerõ

  Washington - Vizeletük leadására kéri dolgozóit a texasi Johnson Ûrközpont, hogy kimunkálja a tervezett Orion ûrhajó vécéjét és vizeletraktározását.

  Nem keveset kérnek a dolgozóktól, napi 30 litert. A hét végén is. Fejenként egy liter "vizelethozamra" számít a központ.

 • Sátánisták Kecskeméten!

  Egy szörnyûségesen megcsonkított macskatetemet találtak a kecskeméti Szentháromság temetõben.

 • Naftalin a világûrben

  Bonyolult szénhidrogénre, naftalinra bukkantak spanyol csillagászok egy 700 fényévnyire fekvõ csillagkép csillagközi porában.

  A Kanári-szigeteki Asztrofizikai Intézet kutatói a Perszeusz galaxishalmaz csillagai között bukkantak a két benzolgyûrûbõl (C10H8) álló, a háztartásokban korábban fõként molyirtásra használt anyag molekuláira.

 • Újabb becsapódás a Jupiteren

  Újabb "találat" érte a Jupitert: az errõl tanúskodó villanást egy ausztrál csillagász kapta lencsevégre.

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!