rss
 • Összeesküvés-elmélet az idõjárás manipulálása?

 • Share on Tumblr

  Összeesküvés-elmélet: Olyan elmélet, amirõl nem, vagy csak mint nevetség tárgya hallasz a tévében. Jellemzõen olyan embereket foglalkoztat, akik kevesebb tévét néznek NÁLAD! 1951 óta mûködõ projekt, melynek célja az idõjárás módosítása.

  Ki, miért, hogyan, mikor, milyen célból akarja módosítani az idõjárást? Mezõgazdasági, ipari, hadászati vagy egyéb célból?!

  loading...
  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!


  Az utóbbi napok hírei újabb löketet adtak az idõjárás manipulálásáról szóló, úgynevezett „összeesküvés-elméleteknek”. Oroszországban az eddigi adatok szerint 150-en haltak meg egy hirtelen bekövetkezett áradás miatt. Az események annyira gyorsan zajlottak le, hogy a helyi hatóságoknak nem volt ideje figyelmeztetni a lakosságot – ráadásul a katasztrófa éjjel történt, mikor mindenki aludt. Sokan álmukban fulladtak meg, és miközben még az áldozatok száma sem biztos, terjedni kezdtek a mondvacsinált elméletek. Ezek az elméletek azt állítják, hogy az Oroszországban történõ természeti katasztrófák (különösen a fent említett áradás) amiatt történnek, mert az orosz vezetés nem veszi figyelembe az Egyesült Államok felszólításait, miszerint ne támogassák a szír kormányt – és emiatt az amerikai fél az idõjárást manipuláló fegyverekkel (a civil halottakkal) zsarolja az orosz vezetést, hogy a tömeges, ártatlan halálesetek láttán az megváltoztassa álláspontját.

  Nem a szokványos összeesküvés-elméletrõl van szó, ugyanis nem hírnévre vágyó, az élet más területén kitörni nem tudó személyek terjesztik ezt a vádat, hanem az orosz politikai elit egy része és tisztségüket ma is betöltõ katonai szakértõk. Így nem azon kell elgondolkozni, hogy összeesküvés-elmélet-e az Oroszország ellen zajló klímaháború, hanem hogy a nyugati elleni ellenségkép-gyártásról, vagy valós hadmûveletekrõl van szó. A szíriai konfliktus kezdetét követõen a RIA Novosztyi hírt adott azokról az orosz szakértõkrõl, akik szerint az idei (tavalyi) feltûnõen kegyetlen szárazság Oroszországban annak köszönhetõ, hogy az Egyesült Államok Oroszországon teszteli az idõjárás manipulálására létrehozott katonai fejlesztéseit. Gueorgi Vasziliev, a moszkvai Lomonoszov Egyetem fizika tanszékének professzora a Komsomolskaya Pravda újságnak adott interjújában kifejtette: érdekes összefüggés, hogy a természeti katasztrófák száma ugrásszerûen növekedik, mióta 1997-ben az Egyesült Államok a HAARP rendszereit mûködésbe helyezte. A RIA Novoszty információi szerint több orosz katonai szakértõ is annak adott hangot, hogy a HAARP egy geofizikai fegyver, és ha nem így lenne, az USA nem áldozott volna rá két évtizedet, és nem fektetett volna 250 millió dollárt pusztán a magas frekvenciájú rádióhullámok kutatásába.

  A hírügynökség szerint Nyikolaj Karavayev, korábban a hadsereg alkalmazásában lévõ meteorológus is annak adott hangot, hogy az Egyesült Államok olyan, a klímát manipuláló eszközök kifejlesztésén dolgozik, amit fel tud használni az orosz gazdaság meggyengítésére. Az õ kijelentései szerint az Egyesült Államok által felbocsátott X-37B egy olyan katonai eszköz, ami alkalmas nagy-kapacitású lézerfegyverek hordozására, és így helyi szinten olyan jelenséget elõidézni, mint elviselhetetlen hõség a célpont nagyvárosok határain belül, vagy aszályok a célpont ország egy-egy térségében. Ezzel összefüggésben a meteorológus azt is megemlítette, hogy a szakmabéliek semmivel nem tudják magyarázni a Moszkvában és több európai nagyvárosban tapasztalható indokolatlanul nagy hõséget. A témában élénk vita bontakozott ki, az interjú megjelenését követõen Vlagyimir Lapshín, az Alkalmazott Geofizika Intézet igazgatója ésszerûtlennek nevezte ezeket az elméleteket, mondván, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban is elviselhetetlen hõség van – de az elmélet támogatói arra hivatkoznak, hogy a jelenséget õ sem tudja érdemben megmagyarázni.

  Tény, hogy az orosz gazdaság hatalmas veszteségeket szenved az ország központi részén egyre gyakrabban bekövetkezõ szárazságok miatt. Mikor a téma berobbant a köztudatba, országos szinten a termés 20%-a elpusztult, ami az élelmiszerárak ugrásszerû növekedéséhez vezetett. Alexei Kokorin, a „Klíma és Gazdaság az Energiaszektorban” program vezetõje is kijelentette, hogy „nem véletlenszerû természeti jelenségekrõl van szó, és a helyzet csak rosszabbodni fog”. Õ Berzinszki egy könyvére hivatkozott („Két Korszak Közt”), ami többek közt azt is említi, hogy az idõjárás nem csak a társadalmi, hanem a gazdasági rendszerekre is erõteljes hatást gyakorol – bár Berzinszki fõként a „globális felmelegedésre” hivatkozott. Több szakértõ is Kokorin mellé állt ebben a vitában, a University of Ottawa (Kanada) gazdaságtudományi professzora, Michel Chossudovsky is azt hangoztatta, hogy a klímaváltozás nem ipari tevékenység eredménye, hanem részben új típusú „nem-halálos” fegyverek kifejlesztésének köszönhetõ. Az Egyesült Államok régóta kutatja az idõjárás manipulálásának lehetséges módszereit, így nehezen lehet véletlennek nevezni, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma. Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot egy olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökõárak elõidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínûsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvõ száma az eszköz „finomhangolásának” tudható be.

  Ha ez mind összeesküvés-elmélet kategóriába esik, akkor a Föld legnépesebb országának államvezetése is összeesküvés-elméleteket gyárt. Kínában ugyanis állami hivatal van mûködésben az idõjárás manipulálásának feladatával: a Pekingi Idõjárás-módosító Hivatal az országos meteorológiai szolgálat alá tartozik, és a Peking körüli területek idõjárás-kontrolljáért felelõs. A Pekingi Idõjárás-módosító Hivatal egy 37000 embert foglalkoztató állami szerv, amely az állami statisztikák szerint 1995 és 2003 között 7,4 billió köbméter esõt hozott létre az egyébként szárazság által sújtott területeken, nagyban növelve így az élelmiszeripar termelékenységét. A hivatal fõként felhõképzéssel és a pusztító viharok elhárításával foglalkozik, de ellensúlyozták már több olyanhomokvihar hatásait is, ami egyébként 300000 tonna homokot hagyna maga után a nagyvárosban. A hivatalnak a nyári hõség enyhítése is feladata a nagyobb városokban, hogy így országos szinten csökkentsék az áramfogyasztást, ami így a kínai gazdaságnak közvetlen megtakarítást jelent.

  Míg a pekingi kormány és 1356 millió kínai büszke lehet az idõjárás-módosító hivatal létére és tevékenységére, aminek polgári feladatkörei általánosan ismertek, nyugaton az idõjárás manipulálása önmagában is összeesküvés-elméletnek számít, és a nyugati kormányok nem is hozzák nyilvánosságra az ezen a téren elért eredményeket. Viszont az ENSZ egy határozata tiltja az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazását, ami arra utal, hogy a nyugati kormányok nagyon is tudatában vannak annak, hogy vannak idõjárás módosító technológiák és ismerik azok katonai felhasználási lehetõségeit. 1975-ben az Egyesült Államok és Kanada egyezményt kötött arról, hogy bármilyen jellegû idõjárás módosító tevékenység esetén értesítik és információval látják el a másik felet. Az Egyesült Államok már a hetvenes években áttörést érhetett el az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazása terén, mert 1977. május 18-án Genfben az ENSZ közgyûlés határozott az idõjárás módosító technológiák katonai alkalmazásának és bármilyen ellenséges felhasználásának tiltásáról. A határozat 1978. októberében lépett érvénybe, az Egyesült Államok elnöke 1979. december 13-án ratifikálta. Miközben a nyugati lakosság azt hiszi, hogy az idõjárás módosítása összeesküvés-elmélet, nyugaton külön intézményrendszer alakult ki ezen a téren, kezdve a lehetséges módszerek kutatásait folytató szervezetektõl a tevékenységet ellenõrzõ Észak-Amerikai Államközi Idõjárás-módosító Tanácsig. Ez a titkolózás érthetõ, mivel a nyugati országok láthatóan nem az emberek életét akarják megkönnyíteni a legújabb fejlesztésekkel, hanem sokkal inkább a katonai felhasználás terén érdekeltek.

  Az oroszországi események kapcsán újból az Egyesült Államok került a középpontba. Hogy az USA valójában mennyit költ az ilyen jellegû fegyverek fejlesztésére, arról nincs hivatalos adat, ugyanis a hivatalos költségvetés csak a jéghegy csúcsa, a 70-es éveket követõen rengeteg magánvállalat kapcsolódott be a kutatásokba, így az ilyen célra költött összeg mondatni ellenõrizhetetlen. Így a kérdés nem az, hogy az erõsen iparosodott országok kormányainak birtokában vannak-e ehhez hasonló fegyverek, hanem az, hogy a NATO gyarmatosító háborúit elõkészítõ új típusú hadviselés során alkalmazott eszközök milyen természeti jelenségeket fognak rászabadítani az olyan kisebb országokra, melyeknek nincsen se rálátása, se befolyása ezekre a tevékenységekre. Így Oroszország és Kína felelõssége ezen a téren különösen nagyfokú, ugyanis azoknak az országoknak, akik be tudnak avatkozni ezen a téren, nem az a felelõssége, hogy a nyugati félnél sokkal hatásosabb, sokkal pusztítóbb fegyvereket állítsanak elõ, hanem hogy külsõ beavatkozással eltávolítsák a nyugati országok vezetésébõl a teremtett világot leigázandó területként, a tudományt játszótérként kezelõ cionista-szabadkõmûves elitet. Ez nem csak a magas szinten iparosodott országok, hanem minden, egészséges létszemléletû nemzet érdeke, és ezen a téren az érdekeink megegyeznek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ufóeseményeket kutatnak Irkutszkban

  A független szemtanúk felvételei bizonyítják, Rosswellkaliberû ufóesemény színhelye volt Irkutszk – nyilatkozta az ufókutató Mike Cohen, de hivatalosan nem nyert megerõsítést, hogy földönkívüliek szálltak avagy zuhantak le Szibériában.

 • Megnyíltak a titkos UFO akták

  A francia ûrkutatási hivatal (CNES) csütörtökön megnyitotta a nyilvánosság elõtt az eddig titkos UFO-archivumát. Egy weboldalra feltette az összes adatot, amely az elmúlt 50 évben gyûlt össze az azonosítatlan repülõ objektumok észlelésével kapcsolatban.

 • Ufódiplomácia

  David Hudson phoenixi nagybirtokos a Yuma-völgyben él, és inkább kedveli a lovaglást, mint a szerves kémiát. Ezért aztán, amikor birtokán vulkáni eredetûnek vélt kõzeteket talált, a Cornell Egyetemhez fordult, és 22 ezer dollárért megtudta, hogy legelõin a marhái a vas-szilícium-dioxid-alumínium összetételû meteoritoknak köszönhetõen gyarapodnak jobban, mint a szomszédok állatai.

 • Elromlott a vécé az ûrállomáson

  Elromlott a vécé a Nemzetközi Ûrállomás (ISS) amerikai moduljában, az asztronauták az orosz fél toalettjén kénytelenek osztozni.

 • Miben segíthet az asztrológia? - Felcím: Tudomány, ha szakember mûveli

  Magyarországon a tudományos asztrológia szinte ismeretlen fogalom, holott a világban segédtudományként tartják számon. Az emberek többsége azonban az újsághoroszkóp készítõvel azonosítja az asztrológust.

  Bécsben, az Osztrák Asztrológiai Társaság, a világ elsõ tudományos asztrológiai társaságának centenáriumi ülésén egyetlen magyarként Hollós László vett részt és tartott nagysikerû elõadást. A társaság szeptember végén ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, még az angol társaság is csak 50 éves - tudatta a kutató, akivel az asztrológia értékeirõl beszélgettünk.

 • Szellemvonatvadászt ölt vonat

  Szellemvonatvadászt gázolt halálra egy valódi vonat az Egyesült Államokban. A 29 éves férfit Észak-Karolina államban érte a vég, Statesville városának közelében egy vasúti pálya hídján, ahol 119 évvel ezelõtt kisiklott egy szerelvény hét kocsija, szakadékba zuhant és 30 ember emiatt meghalt. A helyi legenda szerint minden évben a tragédia napján hallani lehet a vonatot a mozdony füttyével és az utasok sikításával.

 • A "marsi ufók" egyszerû pixelhibák

  Az elmúlt napokban a neten rohamosan elterjedt marsi "ufók" egyszerû pixelhibák, illetve az eredeti NASA-képek megbuherált változatai.

 • Pataky Attilát elvitték az ufók! Többször is!

  Pataky Attila az egyik sztármagazinnak azt mesélte, hogy több nullladik típusú élménye is volt már, ebbõl két alkalommal ragadták el az idegenek - írja Bestre és az MTV-re hivatkozva a habostorta.hu.

  "Egy pálcaszerû mûszerrel vizsgáltak a csuklómon keresztül" - nyilatkozta az énekes. Pataky Attila az egyik sztármagazinnak azt mesélte, hogy több nullladik típusú élménye is volt már, ebbõl két alkalommal ragadták el az idegenek.

 • Hat új Naprendszeren-kívüli bolygót fedeztek fel

  Hat új, a Naprendszerünkön kívüli, úgynevezett exobolygót fedezett fel egy nemzetközi csillagászcsoport a CoRoT csillagászati mûhold segítségével - az új planéták között elõfordul "zsugorított" Szaturnusz, ahogy "felpüffedt" forró Jupiter, vagy az igen ritkának számító barna törpe.

 • A CERN egy lépéssel közelebb az antianyag titkának megfejtéséhez

  Új eszköz révén ismét antihidrogént állítottak elõ és ejtettek csapdába az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) tudósai egy új mágneses csapda révén, az eredmények állításuk szerint közelebb viszik õket ahhoz, hogy megoldják az univerzum egyik legnagyobb rejtélyét, az antianyag keletkezését.

 • Újszerû kerekekkel indul a Marsra a Curiosity

  Az autók is megirigyelhetnék a Curiosity új marsjáró kerekeit; a NASA az újfajta kerekekkel próbálja elkerülni, hogy a szerkezet elõdei sorsára jusson, és elakadjon.

 • Megtalálta elsõ üstökösét a WISE teleszkóp

  A NASA WISE szondája felfedezte elsõ üstökösét, egyikét annak a rengetegnek, melyeket a várakozások szerint több millió egyéb objektum közül kiszúrhat majd infravörös égboltpásztázása során

 • Új Galaxis

  Tudományos – fantasztikus antológia 3. száma.

 • Negyed évszázadnyi UFO észlelést gyűjtöttek össze:

  Negyed évszázadnyi UFO észlelést gyűjtöttek össze:Egy kanadai csoport egy negyedszázadra vonatkozó gyűjteményt tett közzé, ennek felére nincs magyarázat. Az 1989 óta tevékenykedő csoport tagjai a különböző UFO-megfigyeléseket gyűjtik össze, kategorizálják és igyekeznek azokra megfelelő magyarázatot találni, hogy kiszűrjék a hamis jelzéseket. Mostani bejegyzésükben negyedszázados munkájuk eddigi eredményeit teszik közzé, néhány érdekes statisztikai adattal együtt. Kiderül, hogy az elmúlt 25 évben csak Kanadában majdnem 15 ezer esetet dokumentáltak, ám ezek nagyjából felére találtak már elfogadható magyarázatot.

 • Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja

  (Star Wars Episode III. - The Revenge of the Sith)
  Színes, szinkronizált amerikai sci-fi, 2005
  Fõszereplõk: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Ian McDiarmid. Fényképezte: David Tattersall
  Látvány: Gavin Bocquet.
  Zene: John Williams
  Írta és rendezte: George Lucas
  Lucasfilm
  InterCom
  Mozipremier: 2005. május 19.

loading...
Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!