rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Fórum » Minden egyéb » Az IDÕ

 • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

 • Véleményem szerint az idő fogalmát azért találtuk ki,hogy a"tól-ig", vagy két egymással összefüggésben lévő esemény közti távolságot valahogy be tudjuk határolni.
  Jano

  2014.10.04. 10:44
 • Megállítani az idõt lehetséges???

  2012.09.23. 00:38
 • Csak azért érezzük, hogy megy elõre az idõ, mert tapasztalunk. A fizika alaptörvényei nem tesznek különbséget múlt és jövõ között.
  Ismerem a fénykvantumot. De ez nem olyan egyszerû dolog.
  A fény terjedése közben hullám, viszont amikor kölcsönhatásba lép valamivel, akkor részecske.
  A szubsztancia lényeget jelent. Nekünk csak azért lehetetlen az idõt felfogni, mert benne élünk, nem tudunk belõle kilépni. Viszont az idõt befolyásolhatjuk.
  Azonban nem értem: az idõ hogy õrizhet meg bármit is? Az idõ nem jöhet létre tudat nélkül, azaz csak a tudat az, ami megõrizheti a dolgokat.

  2012.08.18. 12:22
 • formájában müködnek az eredeti Isteni tervszerint!Viszont ami ÖRÖK és ÁLLANDÓ az \"GÖMBÖLYÜ\"!Ezért beszélt Eistein is az \"IDÕGÖRBÜLETRÕL\"!Bár ezt akkor is vitatták és sok kérdõjel vette körül!Hallotatok már arról,hogy a fény nem ugy hullám,hogy sikszerü hullámokat bocsát ki,hanem azok is mind sok-sok kis gömböcskékbõl tevõdnek össze és azt,hogy egy FÉNYKVANTUM (TUDATOS)!!!No tudom,hogy ez ujfent megdöbbenést vált ki !!!!

  2012.08.14. 14:39
 • Látjátok!Szerintem nagyon ügyenesen boncolgatjátok a lényeget!Igen!IDÕ akkor van,(ha van rá tudatosság,ki felfogja azt)!Keletkezéskor elõbb volt a pulzálás(mozgás),és azt követte a szubsztancia(finomanyag),és tovább a keletkezés sorrendiségében és a történések tervszerü egymásraépülésére!Az,hogy az IDÕ abszolut szubsztancia(nem is lehet másként),hiszen a Teremtés pillanatában keletkezett az IDÕ is ,mely a mai napig felölel minden történést,mely megteremtõdött és megvalósult (bármilyen formában és bármennyire rövid -pillanatnyi-rövid villanásig!Az IDÕ mindent megõriz és elraktároz (precizen,pontosan eredeti megnyilvánulásában)és azokat megõrzi változatlanul!Ezért is szoktuk mondani,hogy MERITÜNK az IDÕ ölelésébõl!Ami nincs meg az IDÕ,-ben az nem létezhet!Természetes,hogy a polaritás világában szintén más mérõszer szerepét tölti be !Ezért szoktam mondani,hogy a dolgokat nem szabad összekeverni!Más a szellemi világ és más a fizikai(anyagi világ)törvényszerüségei és a benne zajló események jellegüknek megfelelõen de mindenre kihatással és a \"LÉTEZÉSBEN\" egymásra hatva(kölcsönhatás)form

  2012.08.14. 14:34
 • A második mondatot felfogtam. Tehát az idõt csak akkor relatív, amikor itt vagyunk. Mert uyge mi a keletkezés és a pusztítás intervallumában vagyunk. Azaz számunkra az idõ relatív. Viszont, ezen kívül az idõt, mint abszolutizált jelenséget tarrtják számon.

  2012.08.14. 12:27
 • az idõ abszolút szubsztancia?? Mi az, hogy..ezt hogy értetted? Nem áll össze a kép.. Túl buta vagyok ehhez.
  Einstein persze, hogy tépelõdött: azon, hogyan hozhatná össze a gravitációt és a speciális relativitáselméletet. A végsõ lényeget ( szubsztancia--> ebbõl csak egy van) kereste, de nem találta meg. Ahogy még mi sem. A húr elmélet egy jó pont, de az filozófia és nem fizika.

  2012.08.14. 12:24
 • Idõ mindig is volt, mert egyszer csak elérkezett az ideje hogy
  Isten rádöbbenjen, úr Isten itt az ideje hogy most már
  teremtsek...

  2012.08.13. 13:40
 • alienus!És hol a tömeg?

  2012.08.11. 15:41
 • Einstein megalkotta!Igaz!Viszont Õ is tépelõdött és valami -mégsem-állt össze megnyugtatóan számára sem!\"Az idõ alapvetõen abszolut szubsztancia,amelyet Isten lelkivilágbeli,kedvtelései,azaz a lelkivilág szakadatlan eseményei testesitenek meg.Az idõ akkor ölt relativ formát,amikor a keletkezés és a pusztulás intervallumában jellemzzük az anyagi formát öltött entitásokat\"/Védikus idõfelfogás/Érdemes ezen definiálás felett elgondolkodni és izlelgetni szinte betürõl - betüre !Fantasztikus sugallatokat kap az ember fia elõbb-utóbb!Hiszen az IGAZI ÉRTÉK VÉDNÖKEI mindig mögöttünk állnak és segitve \"SUGNAK\"!Tapasztald meg !

  2012.08.11. 15:39
 • további hozzászólások