2024.07.21. - Dániel, Daniella

Emberek a világegyetemben, mindenütt?

Emberek a világegyetemben, mindenütt?
Emberek a világegyetemben, mindenütt?Egy elmélet szerint a földi evolúcióhoz hasonló folyamat nem kizárólag a mi planétánkon mehetett végbe, hanem más, még felfedezetlen bolygókon is.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!
Emberek a világegyetemben, mindenütt - számukra, ha odarepülnénk... mi lehetnénk az ufo -k.

Nem kizárt, hogy ha a jövőben lehetségessé válik a bolygók közti utazgatás, akkor egy hajó legénysége az újabb planétán is emberekre, illetve ahhoz hasonló élőlényekre bukkan majd – mondta a BBC Science Focus-szal zajlott beszélgetésében Simon Conway Morris, a Cambridge-i Egyetem asztrobiológusa.

Morris elméletének alapját a konvergens evolúció jelenti, mely azt mondja ki, hogy az evolúció folyamata a természet törvénye, és annak más bolygókon is ugyanúgy (vagy ahhoz hasonlóan) kell végbemennie, ahogy a Földön is történt. A szakértő ennek alapján úgy véli, hogy más planétákon is dinamikus fejlődésen mehetett keresztül az élet.

Morris különös elmélete nem az első: Arik Kershenbaum brit zoológus szerint az evolúció az életet megmagyarázó mechanizmus, melynek a világegyetem többi részén is működnie kell. Kershenbaum – aki könyvet is írt az idegen civilizációk felemelkedéséről – azzal érvelt, hogy a technológiát használó idegen fajok nem csak úgy felbukkantak, őelőttük is lennie kellett egy kevésbé fejlett fajnak.

Ufo -nak tűnhetnénk a messzi távolban