rss
 • Két orosz család az elsõ magánûrhajó utasai között

 • Share on Tumblr

  Fel, az ÛRBE!

  Moszkva - Az elsõ magánûrhajóra már kaphatók a jegyek és eddig világszerte 250 személy, köztük 11 orosz foglalt helyet az elsõ járatokra - közölte hétfõn Moszkvában Steven Attenborough, a Virgin Galactic cég vezérigazgatója.

  loading...
  Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!

  A SpaceShipTwo nevû ûrjármûre az elsõ orosz helyfoglalók között van a 34 éves Igor Kucenko, egy moszkvai reklámügynökség vezetõje, aki szüleit is magával viszi, barátja, a 38 éves Szergej Tyjaglov, továbbá Tyimur Artyomjov, egy üzletlánc vezetõje, aki elõbb egyedül akart menni, de végül viszi feleségét is.

  Kucenko a sajtóértekezleten elmondta: amikor elmondta 55 éves mamájának, hogy ûrutazásra mennek, az csak annyit kérdezett: "Mikor?"

  Attenborugh beszámolója szerint a magánûrhajó kifejlesztése mintegy 50-300 millió dollárba kerül, jelenleg az ûrhajó 70 százalékban kész, s azt tervezik, hogy 2010-ben megkezdõdhet az ûrturizmus. Az elsõ 300 magánûrutasnak mintegy 150 ezer dollárt, s minden következõ száznak 25 ezer dollárral kevesebb elõleget kell befizetni, a többit közvetlenül az út elõtt kell majd rendezni.

  Attenborough közlése szerint az elsõ 100 majdani utazó már átesett a szükséges vizsgálatokon az Egyesült Államokban.

  Az ûrhajó a tervek szerint az amerikai Új Mexikó államban most épülõ ûrrepülõtérrõl indul majd egy hordozórepülõgép segítségével, amely a szerkezetet 15 kilométeres magasságban Föld körüli pályára állítja. A SpaceShipTwo a repülõgéprõl való leválása után 100 kilométeres magasságba emelkedik, s utasai megtapasztalhatják a súlytalanságot.

  A felszállásakor az ûrutasok mintegy 4 g megterhelésnek lesznek kitéve, körülbelül olyannak, mint amilyet az ûrhajósoknak kell elviselni, amikor a Szojuz ûrhajóval visszatérnek a Földre.

  A szerkezet szabadesésben tér vissza a Földre, és szárnyai segítségével egy kifutópályára száll le, mint a repülõgépek. A Virgin Galactic számításai szerint az utasokra megterhelése leszálláskor 6 g lesz, valamivel kevesebb, mint amikor a Szojuz ûrhajók úgynevezett balliszitikus pályán érnek Földet.

  Attenborough bejelentette azt is, hogy szeptembertõl cége megkezdi az ifjú orosz kutatók és konstruktõrök támogatását, mégpedig közösen Anouseh Ansarival, a világ negyedik ûrturistájával.

  A Virgin Galactic céget Richard Branson, a Virgin csoport fõ részvényese alapította néhány éve, s némi állami támogatással, valamint a majdani ûrutasok elõlegeibõl a Virgin csoport finanszírozza. Az elsõ szuborbitális utasok között lesz sokan más mellett A nyolcadik utas a halál címû filmbõl ismert Sigourney Weaver színésznõ és Paris Hilton.

  Az út ára a tervek szerint mintegy 200 ezer dollár lesz, bár az utazás egészen rövid ideig tart, a súlytalanságot alig 6 percig élvezhetik az utasok. A Virgin Galactic mellett számos más cég is dolgozik hasonló lehetõség kialakításán.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Vízen él és ufo-nak hiszi magát a Barbie lány

  "Mindenkinek napenergiával kellene táplálkozni!"

  Az élõ Barbie baba szilárd eledelt egyáltalán nem fogyaszt, el szokta hagyni a testét, hogy az univerzumban utazgasson, és mély meggyõzõdése, hogy egy idegen planétáról érkezett. Mondjuk úgy is néz ki. Dehát mi azaz ki ez???

  Amilyen meghökkentõ a külseje, épp olyan furcsa az életfelfogása is az ukrán Valeria Lukyanovának, aki az élõ Barbie babaként híresült el.

 • Ilyen a halál! Elmesélte a 3 éves fiú

  Hároméves német fiú beszélt a tapasztalatairól, miután "belefulladt" egy tóba. Paul nagypapájánál játszott egy brandenburgi kertben, amikor beleesett a tóba. Nagyapja talált rá, ezután helikopterrel szállították a Helios kórházba, ahol négy orvos küzdött az életéért. Paul szíve több mint három óra után indult újra.

 • 45 év az ufórajongó hackernek?

  Akár 45 év börtönbüntetésre is ítélhetnek Amerikában egy brit számítógépkalózt, miután a londoni fellebbviteli bíróság elutasította a kiadatása ellen benyújtott keresetet.

 • A saját bolygóját falja fel az Auriga-csillagkép napja

  A Földtõl 600 fényévnyire, az Auriga (szekeres, fuvaros) csillagképben lévõ nap saját bolygóját készül "felfalni" - állítják kínai asztronómusok, akik kutatásaikról a Nature címû brit tudományos folyóiratban számoltak be.

 • Koronalyuk a Napon

  Koronalyuk a NaponEddig még sosem tapasztaltak ilyen hatalmas méretű koronalyukat a Napon. A csillagászok és egyéb szakemberek roppant zavartan állnak a jelenség előtt, hiszen – állítólag – a ma ismert és elfogadott törvényszerűségek szerint ilyen „rés” természetes okokból egyszerűen létre sem jöhetne. Vajon miképpen alakulhatott ki ez a gigantikus anomália a csillagunk felületén? Elképzelhető, hogy minden meggyőződésünk ellenére mégsem ismerjük annyira a Napot, mint eddig gondoltuk? Apró változások a Földre végzetesek lehetnek...

 • Az ufók és a titokzatos skatulya

  Milánó - Olaszországban film készül egy férfiról, aki állítása szerint 30 éve kapcsolatban áll a földönkívüliekkel.

  Az 54 éves Pierfortunato Zanfretta volt rendõr fõszereplõje, ugyanakkor áldozata is egy történetnek, amely miatt egyesek megkérdõjelezik épelméjûségét, mások pedig hisznek benne.

 • Nem ufó volt, robbantottak - vádemelés lett belõle

  Bonyhád: Füzesabonyi fiatalember az elhíresült társaság tagja

  Az egész országot bejárta a hír 2007 augusztusban, hogy földönkívüli lények jártak Bonyhád mellett. Az egyik learatott búzatábla tulajdonosai ugyanis egy – akkor még tisztázatlan körülmények között keletkezett – nyolc méter széles, három méter mély krátert találtak a földjükön.

 • Napfény: sci-fi vagy valóság?

  A nap haldoklik. A Föld kihûl, örök homály borítja; még az Amazonast is vastag jégtakaró fedi. Az állatok elpusztultak, az emberek éheznek. Mire a nap teljesen kihûl, õk is meghalnak. Már megint egy vad fantáziájú sci-fi rendezõ ötlete? Igen. Illetve nem. Danny Boyle, a Trainspotting rendezõje, és a 28 nappal késõbb-ben is vele dolgozó író, Alex Garland, új, különleges hangulatú filmjében, a Napfény-ben (Sunshine, hazai bemutató: április 12.) 8 ûrhajós egy nukleáris bombát próbál eljuttatni a Napba, hogy így mentse meg az emberiséget.

 • A NASA-nak a lakható bolygók kutatására kell összpontosítania

  Az ûrkutatás finanszírozásának prioritásaira javaslatot tevõ amerikai tudományos testület annak a 1,6 milliárd dolláros ûrteleszkópnak a megépítését szorgalmazza, amely a lakható bolygók és így a földönkívüliek megtalálásában játszhat kulcsszerepet.

 • Kínai Hold-térkép

  A Hold körüli pályára tervezett Hold-istennõt, azaz a Csang-o ji-hao ûrszondát várhatóan 2007 második felében bocsátják fel. Az ûrszonda feladata az égitest felszínének feltérképezése háromdimenziós felvételekkel, amivel a 2010-ben a Holdon landoló, ember nélküli jármû útját készítik elõ - mondta Ou-jang Ce-jüan kutató. A kínai Hold-kutatási programot három szakaszra osztották: a Hold megfigyelése az égitest körül keringõ szondával, Holdra szállás, visszatérés a Földre. A második szakaszban egy ember nélküli holdjármû Holdra szállását tervezik; ez az égitest bizonyos területeit vizsgálná aprólékosan.

 • A Földön kialakult "árnyék élet"

  Paul Davies, az Arizonai Egyetem professzora a Földön kialakult "árnyék életrõl" beszélt a chicagói konferencián.

 • Ufók zaklatják a parasztot

  "Ûrlények pécéztek ki maguknak" - hangoztatja egy bosnyák földmûves, miután november óta már ötödször kapott meteorittalálatot a háza.

 • Hiteltelen idegenek

  Hiteltelen idegenekVannak témák amelyek annyira le vannak járatva, hogy ha kiderülne, hogy alaptalan volt a kételkedés, akkor sem hinné el senki. Az egyik ilyen kedvencem az UFO kérdés. A kilencvenes évek elején nagy reneszánszát élő áltudomány mára gyakoraltilag közröhej tárgyává vált. Emlékszem akkoriban még a médiák is komoly érdeklődést mutattak a téma iránt. Aztán megjelentek a komolytalanabbnál komolytalanabb észlelések, találkozások, sőt mi több elrablások is. Söröskupakok okozta kerek sebeket mutogattak mint valami megdönthetetlen bizonyítékot a kapcsolatfelvételre.

 • Két orosz család az elsõ magánûrhajó utasai között

  Fel, az ÛRBE!

  Moszkva - Az elsõ magánûrhajóra már kaphatók a jegyek és eddig világszerte 250 személy, köztük 11 orosz foglalt helyet az elsõ járatokra - közölte hétfõn Moszkvában Steven Attenborough, a Virgin Galactic cég vezérigazgatója.

 • Vulkáni hamut fedeztek fel a Marson

  Vulkáni hamut fedeztek fel a Marson - közölte a Német Légi és Ûrhajózási Központ (DLR) szerdán.

loading...
Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!