2024.03.29. - Auguszta

Nem ufó volt, robbantottak - vádemelés lett belõle

Bonyhád: Füzesabonyi fiatalember az elhíresült társaság tagja

Az egész országot bejárta a hír 2007 augusztusban, hogy földönkívüli lények jártak Bonyhád mellett. Az egyik learatott búzatábla tulajdonosai ugyanis egy – akkor még tisztázatlan körülmények között keletkezett – nyolc méter széles, három méter mély krátert találtak a földjükön.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!
A tudósok és ufókutatók vizsgálódásának hamar véget vetett a rendõrség, mert bejelentették, szerintük szándékos robbantás történt a területen. A bûnüldözõk kiderítették, egy „kísérletezõ” kiskunhalasi társasághoz vezetnek a szálak. A fiatalok korábban a lakóhelyük közelében robbantottak, de a homokbuckák között nem keletkezett akkora lyuk, mint a búzaföldön.

Az utóbbi helyszínt egy bonyhádi ismerõsük ajánlotta. Ott az ötven kiló mûtrágyából és gázolajból álló elegyet elektromos vezeték és egy detonátor segítségével felrobbantották. A vizsgálat azt is megállapította, hogy nem rombolási szándék, hanem a kíváncsiság vezette õket, ezért választották az elhagyatottnak tûnõ részt. Az ügyben a tolnai nyomozók több elkövetõ ellen indítottak eljárást. A fõként kiskunhalasiakból álló csapat tagja volt még egy-egy balatonszállási, tázlári, bonyhádi és füzesabonyi személy.

Az ifjak a robbantás után – az országos visszhang és a rendõrségi nyomozás elrendelése miatt – megsemmisítették azt a fényképsorozatot és videofelvételt, amit a helyszínen készítettek. Mégis rájuk lehetett bizonyítani a nem mindennapi tettet. Az egyenruhások – mint Wiedemann Petra, a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense tájékoztatta lapunkat – az ügyet vádemelési javaslattal átadták a Szekszárdi Városi Ügyészségnek.