2024.04.25. - Márk

A Loch Ness-i szörnyben egykor még a rendõrkapitány is hitt

Nessie, vagyis a Loch Ness-i szörny létezésében egykor még a helyi rendõrkapitány is hitt - derül ki a harmincas évekbõl származó dokumentumokból, amelyeket a skót nemzeti archívum hozott nyilvánosságra.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!
Ma már kevesek gondolják, hogy a skóciai tó vízében valóban egy szörny él, de évtizedekkel ezelõtt még más volt a helyzet. A helyiek ragaszkodtak Nessie-hez, a rendõrök készen álltak arra, hogy megvédjék vadászoktól a szörnyet - olvasható a harmincas évekbõl származó dokumentumokban.

"Kétségtelen, hogy valamiféle fura teremtmény van Loch Nessben. Az viszont kérdéses, hogy a rendõrségnek hatalmában áll-e megvédeni" - írta 1938-ban William Fraser, Inverness-shire rendõrfõnöke a skót ügyekért felelõs minisztériumnak címzett levelében. Tájékoztatása szerint a vadászok szigonyokkal felfegyverkezve érkeztek, hogy "élve vagy halva befogják a szörnyet".

Nessie a parlament napirendjére is felkerült, interpellációban követelték a kormánytól, hogy folytasson nyomozást a szörny létezésének megválaszolására.

Végül az a döntés született, hogy a teremtményt - vagy az õt ölelõ mítoszt - életben kell hagyni - számolt be a skót nemzeti archívum.

A skóciai tóban élõ szörnyrõl szóló mendemondák a VI. századig nyúlnak vissza.