2024.03.29. - Auguszta

UFO törte szélturbina?

UFO törte szélturbina?
London - Jobb magyarázat híján UFO-karambollal magyarázzák a helybéliek azt a teljesen rejtélyes angliai balesetet, amelyben egy hatalmas szélturbina egyik lapátja nyomtalanul eltûnt, egy másik pedig használhatatlanná roncsolódott. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - csütörtöki beszámolója szerint az eset az északkelet-angliai Lincolnshire grófság egyik áramtermelõ "szélfarmján" történt. A helybéliek elõzõ nap hajnali négy órakor óriási csattanásra ébredtek, és azt látták, hogy a 90 méter magas pilléren álló szélpropeller három, 20 méter hosszú lapátjának egyike tõbõl letört és eltûnt.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ufo- scifi sztorid van? küldd el nekünk a szerk[kukac]zug.hu címre!
A hatalmas, több tonnás alkatrészt azóta sem lelik a helyszínre kiszálló, megdöbbent szakértõk.

A fotókkal gazdagon illusztrált beszámoló tanúsága szerint a turbina egy további lapátja kicsavarodva, meggörbülve lóg, a harmadik sértetlen.

A szélerõmûvet mûködtetõ cég, az Ecotricity közölte: nincs magyarázata a történtekre, vizsgálja az esetet. A környékrõl nem jelentettek repülõgép-balesetet, és az idõjárás is nyugodt volt; a turbinákat egyébként is úgy tervezték, hogy a legerõsebb orkánnak is ellenálljanak.

A helyi lakosság azonban tudni véli, hogy ki a cserbenhagyásos turbinagázolás felelõse: egy UFO, vagyis azonosítatlan repülõ tárgy.

A helybéliek közül többen már a rejtélyes eset elõtt bejelentették, hogy "furcsa fényeket" látnak villódzni az esti égbolton. Egyikük le is fényképezte a jelenséget; a The Sun által közölt fotón éles fényû, sárgás tûzgömbhöz hasonló tárgy tûnik el éppen a felhõk között.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy a repülõ tárgynak "polipszerû csápjai" voltak, és le is szállt a szélerõmû közelében.

A brit védelmi minisztérium az incidens kapcsán csak annyit közölt: amíg nincs bizonyíték "potenciális fenyegetettségre", a tárca nem tesz kísérletet a szemtanúk által látottak mibenlétének kiderítésére.